UN PETIT ARXIPÈLAG

Les Illes Medes són un petit arxipèlag de 21,5 hectàrees de superfície situat al Mediterrani, a una milla de la costa del Montgrí i de l’Estartit, des d’on surten les nostres embarcacions Nautilus. Està format per set illots i esculls en un paratge submarí d’un valor biològic i ecològic extraordinari.

 

UN PARATGE IDEAL

A la costa empordanesa, hi podem trobar L’Estartit, població que pertany a Torroella de Montgrí. Està situat en un paratge ideal, entre el massís del Montgrí, una gran platja de sorra fina i la desembocadura del riu Ter. L’Estartit és un punt de trobada dels amants del submarinisme.

TURISME SOSTENIBLE

Ens acollim a les normatives de turisme sostenible, gaudim i preservem el territori. El turisme és un sector en expansió i un dels principals motors de l’economia rural a Europa. En aquest context, els Espais Naturals Protegits s’ estan convertint en destinacions turístiques de primer ordre, on es treballa per preservar la qualitat ambiental i conservar els recursos naturals i culturals.

Al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, entenem el turisme com un motor de desenvolupament econòmic i social, que pot arribar a ser un aliat de la conservació, sempre que es desenvolupi sota una gestió sostenible.

El turisme sostenible és aquell que té plenament en compte les repercussions actuals i futures, econòmiques, socials i mediambientals per satisfer les necessitats dels visitants, la indústria, l’entorn i les comunitats d’acollida. Dona un ús òptim als recursos mediambientals, respecta l’autenticitat sociocultural i assegura unes activitats econòmiques viables a llarg termini.

Contacte
Passeig del Port, s/n
Espigó de Llevant
17258 L’Estartit
Tel. 972 75 17 01
pnmmbt@gencat.cat

OPCIONS PER A TOTES LES FAMÍLIES

Als voltants de l’Estartit, podràs trobar diferents opcions d’allotjament i restaurants per gaudir al màxim de la teva estada. Les boniques platges de la Costa Brava. Des d’hotels i apartaments fins a restaurants amb vistes al mar o especialitzats en la gastronomia local.

Cap visita a l’Estartit està completa si no gaudeixes d’un bon àpat mariner. Assaboreix els arrossos, marisc o unes senzilles tapes, mentre et deleixes amb una espectacular vista del port i les Illes Medes.

En un paratge ideal de la costa empordanesa, podem trobar l’Estartit, població que pertany a Torroella de Montgrí. Està situat en un lloc privilegiat, entre el massís del Montgrí, una gran platja de sorra fina i la desembocadura del riu Ter. L’Estartit és un punt de trobada dels amants del submarinisme, els quals venen de tot arreu per explorar el fons marí i, especialment, la Reserva Marina de les Illes Medes.

L’arxipèlag de les Illes Medes està protegit per a la conservació de la flora i fauna del fons marí des de 1990; aquesta protecció ha possibilitat que des de llavors hi hagués una recuperació espectacular de la riquesa del medi aquàtic i terrestre, com per exemple de la rajada, el corall vermell o les posidònies. El 2010 va ser declarat Parc Natural Nacional Protegit; el seu ecosistema ha estat classificat com la millor Reserva Marina del Mediterrani Occidental.

També hi ha moltes rutes per fer a peu o en bicicleta, que surten des del mateix centre del poble i des d’on es pot gaudir de les vistes privilegiades de la Costa Brava. Veure la Reserva Natural de les Illes Medes des de terra, idealment quan el sol es pon, per gaudir d’una de les millors vistes d’aquestes illes.

To top